Gouden Munten Kopen

Gouden munten kopen is om een aantal verschillende redenen en voor een aantal verschillende doelgroepen heel aantrekkelijk. Het mooie van de gouden munten kopen is bijvoorbeeld dat deze kunnen zorgen voor een zeer waardevolle investering. Het gaat hierbij vooral om de waarde op de lange termijn, die natuurlijk meer dan uitstekend in orde is. Daar komt nog bij dat het goud van zichzelf automatisch zorgt voor een bepaalde zekerheid. Anders dan bij een reguliere spaarrekening heeft de inflatie geen invloed op de waarde van het kapitaal, waardoor het heel prettig ‘sparen’ is. Gouden munten kopen is echter net iets anders dan sparen, aangezien het natuurlijk gaat om een belegging. Desalniettemin is het goud een zeer zekere investering, waarbij men over het algemeen maar weinig risico loopt. Zeker wanneer mensen gouden munten kopen en deze zelf in hun bezit krijgen lopen ze over het algemeen weinig risico. Het is dan namelijk heel gemakkelijk om het goud een aantal jaren in het bezit te houden. Een eventuele daling van de koers kan dan gewoon afgewacht worden, tot er weer wat meer licht aan de horizon verschijnt. Gouden munten kopen is op die manier een zeer veilige en daarnaast gemakkelijke investering. De gouden munten zijn net als andere spullen gewoon te koop in speciale winkels. Door naar een handelaar te gaan en daar te vragen naar de mogelijkheden kan men er gemakkelijk voor zorgen dat er voldoende kennis wordt vergaard. Vervolgens kunnen mensen gouden munten kopen en op die manier als het ware een investering doen in het goud. Hiervoor is geen aanvullende kennis over de beurs of welke financiële mogelijkheden dan ook nodig, zodat dit werkelijk voor iedereen mogelijk is. Mensen die gouden munten kopen doen dit over het algemeen dan ook als investering. Dit betekent dat ze het goud aankopen om er geld mee te gaan verdienen en niet gewoon om het te hebben. Ook wanneer ze het doen om zekerheid te krijgen over de waarde van hun kapitaal kan dit worden gezien als een investering. Mensen die gouden munten kopen kunnen dit aan de andere kant echter ook doen vanwege de wil om te verzamelen. De meeste gouden munten zijn op een zeer mooie manier vormgegeven, waardoor het mogelijk is deze toe te voegen aan een grotere verzameling. Daarnaast is het voor mensen die gouden munten kopen van belang om de afweging te maken tussen goud en zilver. Aan de hand van een aantal verschillende factoren kunnen ze bepalen welk edelmetaal ze beter ligt en waarmee ze dus verder willen gaan. Uiteraard is een combinatie van de beiden ook geen probleem. Tenslotte is het belangrijk voor mensen die gouden munten kopen om goed te weten wat de verschillen tussen het goud en zilver zijn met betrekking tot de btw. De overheid heeft het goud namelijk aangemerkt als een middel om investeringen mee te doen, waardoor de regels hiervoor net anders zijn dan bij andere edelmetalen.

Investering

Gouden munten kopen is in eerste instantie eigenlijk altijd een investering. Dit betekent dat mensen de gouden munten kopen om hier geld mee te gaan verdienen. Door de munten aan te schaffen leggen ze een deel van hun kapitaal in. Dit geld gaat niet verloren, maar komt als het ware in de gouden munten te zitten. Tijdens de periode dat men het goud in het bezit heeft wordt erop gehoopt dat het goud meer waard zal worden. Wanneer dit gebeurd is en men het goud weer van de hand wil doen valt er namelijk meer geld voor terug te krijgen. Mensen die gouden munten kopen en dit voor elkaar krijgen maken op die manier een rendement en kunnen dat zien als een aantrekkelijke winst. Door het goud een tijdje in het bezit te houden kan men geld verdienen met het goud, zonder dat het nodig is om daadwerkelijk om te kijken naar het goud. Mensen die gouden munten kopen kunnen aan de andere kant natuurlijk wel zelf kijken naar de waarde van de goudkoers en op die manier bepalen wanneer ze het goud weer van de hand doen, of juist besluiten het goud nog even aan te houden.

Verzameling

Mensen die gouden munten kopen doen dit aan de andere kant ook wel als een verzamelaar. In dit geval gaat het natuurlijk veel minder om de waarde van het goud, maar veel meer om de pracht van de munten zelf. Mensen die gouden munten kopen weten heel goed hoe mooi deze munten er over het algemeen uit zien. Zeker wanneer er wordt gekozen voor de bekende munten als de Maple Leaf, de Eagle, de Nugget, de Panda, de Philharmonic of de zeer bekende Krugerrand is het zeker dat de munten er zeer mooi uit zullen zien. Mensen die gouden munten kopen met dit doel kiezen echter vaak voor de speciale varianten, waarbij gebruik is gemaakt van minder goud. Over het algemeen kennen deze munten namelijk een gewicht aan goud van 1 troy ounce. Dit is het gewicht waarin de goudkoers standaard wordt uitgedrukt, waardoor het bijvoorbeeld heel makkelijk rekent. Mensen die gouden munten kopen met een lager gewicht hoeven minder geld te investeren en kunnen de gouden munten op die manier voor een lagere prijs toevoegen aan hun collectie, aangezien ze de munten over het algemeen niet meer willen verkopen na een aantal jaar.

Goud of zilver

Mensen die gouden munten kopen dienen overigens wel een belangrijke afweging te maken. Zeker wanneer er niet direct een groot kapitaal beschikbaar is kan men er namelijk ook voor kiezen om zilver aan te schaffen. Dit is een stuk minder waardevol en daarmee goedkoper in de aanschaf. Aan de andere kant biedt het goud een aantal belangrijke voordelen. Mensen die gouden munten kopen kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk meer, absoluut, rendement maken en er zo geld mee verdienen. Daarnaast heeft het natuurlijk te maken met de persoonlijke smaak die er voor kan zorgen dat er een voorkeur voor goud of zilver bestaat.

BTW

Een van de belangrijkste voordelen voor mensen die gouden munten kopen is dat ze hier geen btw over hoeven te betalen. Dit betekent dat de munten relatief voordelig beschikbaar zijn. Deze vrijstelling geldt bijvoorbeeld niet voor zilveren munten, waardoor er bij die munten 19% extra rendement gemaakt dient te worden, voordat er daadwerkelijk een netto rendement gemaakt kan worden. Aangezien dit bij goud niet nodig is kan men er veel sneller geld aan gaan verdienen en is het daarmee interessanter voor investeerders. Mensen die gouden munten kopen profiteren zo gemakkelijk van speciale regels die gelden voor dit edelmetaal om mee te investeren.